műgyanta padló

Műgyanta padló

Mivel a járófelületek minden ipari és lakossági épületnél a leginkább igénybevett épületrészek, igen lényeges a megfelelő padlótípus kiválasztása. Cégünk kiváló minőségű műgyanta burkolóanyagokat forgalmaz, illetve alkalmazza ezen termékeket a kivitelezési munkák során.

Mi az a műgyanta padló?

A műgyanta egy többrétegű, általában kétkomponensű padló burkolati rendszer, amelyet öntött padlónak is szoktak nevezni. Az eljárás lényege, hogy a hordozó felületre a gyanta folyékony halmazállapotban, öntéssel kerül fel, majd a szükséges kötési idő után szilárdul meg. Ennek köszönhetően a műgyanta segítségével hézagmentes, egységes, tökéletesen vízszintes és egybefüggő, sima felületet kapunk.

A műgyanta burkolat főbb jellemzői

A műgyanta padló leggyakoribb felhasználási területei

Ennek a sokoldalú burkolattípusnak alkalmazási területétől függően felmerülhetnek speciális igények, amelyeknek megfelelően kell kiválasztani a használni kívánt anyagokat, anyagkeverékeket:

Műgyanta burkolat készítése

A műgyanta padló alkalmazása során több lépés is szükséges lehet a megfelelő minőség eléréshez. Hogy az alábbiakból mely lépések kerülnek megvalósításra, a függ a Megrendelő elvárásaitól, a területi adottságoktól, valamint a műgyanta típusától is:

Előkészítés, felülettisztítás, alapozás, felületkiegyenlítés, glettelés, csúszásmentesítés, fedőréteg felvitel.

Tekintse meg termékkínálatunkat! Amennyiben kérdése vagy speciális igénye merülne fel a műgyanta burkolatokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal – szakszerű válaszokkal és tanácsokkal segítünk a megfelelő anyagok kiválasztásában és az alkalmazással kapcsolatos feladatokban.

Műgyanta padlóburkolatok

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A műgyanta ipari és lakossági célra egyaránt alkalmazható?

A válaszunk, határozott igen. Az öntött padlót - sokoldalúságának köszönhetően - kórházakban, autómosókban, géptermekben, lépcsőházakban, de még az Ön lakásában is lefektethetjük. Hézagmentes, egységes felületet képez beltéren és kültéren egyaránt.

Miért válasszam a műgyanta padlót?

Először is azért, mert anyagköltsége nem több mint a parkettának vagy járólapnak. Továbbá, mivel a por nehezen tapad meg felületén, nem igényel különösebb gondozást; könnyedén tisztán tarthatja. Bármikor felújíthatja, javíthatja - a burkolat akár egy életen át szolgálhatja!

Melyik jobb, az epoxi vagy a poliuretán szintetikus gyanta?

Kategorikusan nem kijelenthető, hogy az egyik jobb a másiknál; mindkettő a maga nemében megfelelő. Az epoxi alapú gyanta azonban kopásállóbb és merevebb a poliuretán alapanyagú műgyantával szemben - felhordhatók minden felületre.

Mennyi idő alatt köt meg a műgyanta burkolat?

A műgyanta kötési ideje a rétegezéstől és a levegő hőmérsékletétől egyaránt függ. Azt szoktuk mondani, hogy általában annyi napig szárad, ahány rétegben felhordtuk az adott felületre.

Milyen színekben rendelhető a műgyanta?

Kínálatunkban a klasszikus fekete, fehér és zöld színeken át egészen az extravagáns árnyalatokig (piros, citromsárga, lila) mindent megtalál. Természetesen módunkban áll a RAL skála szinte minden színébe n gyártani.

Mire ügyeljek a műgyantás burkolat tisztán tartása során?

Egyetlen dologra szükséges odafigyelni a műgyanta teljes száradását követően: hogy ne puhítsa fel az anyagot! Alkalmazzon semleges vagy lúgos pH-értékű tisztítószereket a takarítása során. A waxot se felejtse el, hogy a műgyanta hosszú időn át megőrizhesse eredeti fényét!

műgyanta padló az elkészült műgyanta padló igényes műgyanta burkolat