Műgyanta padlóburkolás

A műgyanta burkolás egyik legnagyobb előnye a technológiai sajátosságokból adódó terülőképesség, ami miatt ez a padlókészítési módszer kiválóan alkalmas aljzatkiegyenlítésre is – gyakran alkalmaznak műgyanta alapú aljzatkiegyenlítőket parkettázás, padlólap lerakás előtt is.

De a valódi műgyanta burkolás a komplex padló burkolat elkészítését foglalja magában, vagyis az alapozó és köztes rétegeken túl a felső járórétegezést is.

A műgyanta burkolás előnyei

A műgyanta burkolás általános lépései

(a területi adottságoktól, az Megrendelő igényeitől és a műgyanta padló típusától függően eltérő, hogy mely lépések kerülnek kivitelezésre!)

Epoxi alapú műgyanta burkolatok

Az epoxi alapú műgyanta univerzális, sokoldalúan felhasználható típus, amely a felhordott vastagságtól, felhordási módtól és az esetleges töltési módtól függően igen változatos mind megjelenésében, mind tulajdonságaiban. Felvihető beton, kő és műkő, csempe és járólap, valamint fém felületre is.

Enyhén rugalmas poliuretán alapú műgyanta burkolás

Ez a műgyanta burkolat elsősorban cementkötésű felületekre ideális, a nagy rezgésnek vagy hőingadozásnak kitett helyeken. Kopásálló bevonatot alkot, amely rugalmasan igazodik a fogadó alap rezonáló mozgásához, az aszfalt plasztikus alakváltozásaihoz.

GY.I.K.

A műgyantát csak otthon használhatom?

A nálunk kapható öntött padló használata egyre elterjedtebb – ez feltételezhetően univerzalitásának köszönhető. Tapasztalataink szerint alkalmazzák iskolákban, kórházakban, műhelyekben, sőt ipari körülmények között is. A műgyanta nemcsak beltéren, de kültéren is megállja a helyét.

Miért döntsek a műgyanta padló mellett?

Leginkább azért, mert gazdaságos választás – ellenben például a járólappal vagy a csempével. További előnye, hogy teljes fedést biztosít, tehát nem kell attól tartani, hogy felülete felpúposodik vagy hézagos lesz. Egyszerűen tisztán tartható és tetszés szerint felújítható.

Mikortól „járható”/használható a műgyanta?

Körülbelül annyi napot vesz igénybe a burkolat elkészítése, ahány réteget felviszünk belőle; száradási idejét a hőmérséklet nagyban befolyásolja. A száradást követő 3. nap után azonban már biztosan járható.

A műgyantából többféle szín is elérhető?

Felhozatalunkban a jól megszokott színek mellett modern árnyalatok is kaphatók (pl. lila). Igény szerint a RAL skála legtöbb színében legyártjuk a műgyantát. Válassza ki közülük Ön is a kedvencét!

Hogyan tisztítsam az öntött padlót?

Fontos, hogy csak semleges vegyszerekkel érdemes dolgozni. Más típusú tisztítószerek lágyíthatják, és később meg is kezdhetik a felületét. Színe és fényessége wax készítményekkel megőrizhető.

műgyanta padló az elkészült műgyanta padló igényes műgyanta burkolat